Čeština English Deutsch
Water purification process of washing vehicles

Coworking Prague-Free2WORK: ROZHOVOR

Coworking Prague-Free2WORK: ROZHOVOR (PR článek)
Autorka: Bc.et.Mgr. Petra Hájková, R HAJPOR-rozjezd podnikání®
Datum vydání : 29.5.2017

Coworking Prague sídlí na adrese Karlovo náměstí. (Pokud Vám ulice nic bližšího neříkají a potřebujete nějaký orientační bod, tady je.) V okolí Karlova náměstí najdete například Restaurace U Fausta, nebo Nákupní galerie Atrium. (Adresa Coworking Prague Free 2 Work, Karlovo náměstí 325/7 Praha)

Velkou předností, je také možnost parkování. Návštěvníci tohoto centra mohou zaparkovat mj. v krytých garážích. Tento coworking a lidé v něm jsou příjemní. Zároveň ochotní poradit.

Jaký je příběh Coworkingu Prague, Free 2 Work ? Co všechno nabízí podnikatelům a firmám? To a ještě něco navíc se dozvíte, když budete číst dál. Ptala jsem se pana Igora Bakhareva

První coworking (sdílený pracovní prostor) vznikl v americkém San Francisku . Kdy jste se dozvěděl , že existuje něco jako sdílený prostor?
Dozvěděl jsem se to cca před 3 lety. Díky internetu.
 
Co všechno člověk obecně potřebuje k založení coworkingu?
Jelikož jsem ho nezaložil, ale odkoupil, jíž existující, tak nemohu popsat přesný postup jeho vzniku. Ale jasné je, že potřebujete správné místo, vybavení dle Vaší představy, stanovení cílové skupiny, reklama atd. (pozn. autorky: Každý provozovatel si může vybavit sdílené prostory podle sebe. Do většiny coworkingů si klient přináší vlastní pracovní vybavení (notebook, tablet)

Řekněte prosím něco o historii Vašeho coworkingu. Jak vznikl název, logo.
Jak jsem jíž psal, toto centrum jsem odkoupil jako jíž funkční i když členská základna byla mizerná a povědomí bylo skromné. Název jsem nezměnil v přímém smyslu slova. Ten v podstatě zůstal stejný – Free2work, což si myslím plně vystihuje naši myšlenku. Akorát se dál do pozadí a teď je to Coworking Prague – Free2work. Je v tom samozřejmě záměr pro lehčí vyhledávání našeho centra.
 
V Praze je poměrně velký počet coworkingů .Coworking Prague sídlí na Karlově náměstí. Bylo pro Vás obtížné najít vhodnou lokalitu?
Nebylo. Již tu centrum bylo.

Ještě chvíli zůstaneme v minulosti. Vzpomenete si ještě, jaký jste měl pocit, když sdílená kancelář poprvé otevřela?
Byla to výzva. Samozřejmě bylo velké nadšení a spousty práce.
 
Jaká panovala nálada, když se realizovala první akce a která to byla?
Teď si už nevzpomenu. Ale z větších akci, které se u nás konali se skoro všichni klienti vracejí k nám.

Pro koho je Coworking Prague určený? Převažují zaměstnanci firem s možností práce Home office (práce z domova), nebo tzv. virtuální nomádi (anglicky freelancers)?

90 % naších stálých členu jsou menší firmy se svými zaměstnanci. Coworking je určen pro všechny kdo mají zájem. Ale nebudu skrývat, že se zaměřujeme spíše na firmy, podnikatele
k dlouhodobější spolupráci. 100%naších stávajících členů mají tarif s fixním stolem, tedy mohou tu být 24/7.
 
Prozradíte nám, jaké tarify zde mohou návštěvníci využít?
Už žádné potemnělé kouty kanceláře… tady je světlo! :)

 Jednotlivci mohou využít jednorázovou návštěvu – 50,–/hodina (první hodina je zdarma), Tarif Almost Free – 50 hodin v měsíci Po – Pá od 8 do 18 hodin (hodiny se jim odečítají dle návštěvy).

Total free je jako klasický pracovní týden, tedy Po – Pá od 8 do 18 hodin a pak je tu Absolut Free – tarif je s přístupem 24/7 a s fixním stolem, který si můžete zařídit dle svého.
 
Firemní tarif Free Company – fixní stůl pro až 4 lidí, přístup 24/7.
Také nově nabízíme službu virtuální kanceláře/sídla.

Kdybyste si měl vybrat, vy osobně. Zvolil byste coworking nebo kancelář?
 Po svých zkušenostech bych si dnes určitě vybral coworking. Samozřejmě záleží na oboru, ve kterém se podniká. Výhody coworkingu jsou velké jak v komfortu tak i finančně.

Kolik máte zaměstnanců a co jejich úkolem?
 Momentálně 2 slečny na recepci, na starosti mají celkový denní běh kanceláře a menší administrativu. Jelikož tu máme stále členy/menší firmy, jejích potřeba využití recepce je minimální.
 
Jak vypadá Váš běžný pracovní den?
Momentálně se věnuji dalším projektům, tudíž pracovně :)

Partnery Coworkingu Prague jsou…
 Na daný moment žádné partnery nemáme.
 
Existují nějaké firmy, které u Vás začínali a jsou dnes známé?
 Zatím ne, ale věřím, že se takové brzy objeví.
 
Nedávno vznikl Váš nový projekt GastroReal., prosím řekněte nám o něm něco víc.
 Je to realitní servis zaměřený pouze na gastronomické objekty – restaurace, bary, kavárny atd.
Nenabízíme ale pouze klasické zprostředkování pronájmu/prodeje, ale nabízíme, že Vám v ideálu najdeme objekt, navrhneme, postavíme a rozjedeme/zaškolíme.

Náš tým se skládá z lidi, kteří v gastru prošli všemi pozicemi až k manažerské činnosti nebo jsou rovnou majitelé podniku. Nedávno se k nám přidal mladý nadějný kuchař, který vařil v michelinem oceněných restauracích ve Francii.

Použité Fotografie: Facebook Coworking Prague , grafika ( archiv R HAJPOR-Rozjezd podnikání) ®. Veškeré fotografie byly použity se souhlasem Coworkingu Prague- Free2 Work.